Az emu húsa eddig ismeretlen távlatokat mutat fel a reformkonyha, illetve az igényes húsfogyasztás számára. A kinyerhetõ hús- dacára annak, hogy tipikusan a vörös húsok közé tartozik-, koleszterinben meglehetõsen szegény, viszont a táplálékkal felvehetõ, úgynevezett "hasznos"koleszterinekben megfelelõen gazdag. Ezért kijelenthetõ, hogy fogyasztása kellõ mértékben karban tarthatja az ártalmas szérum- koleszterin szintet, ugyanakkor- a fogyasztó megfelelõ májfunkciója mellett- szinten tarthatja a nagyon fontos HDL-koleszterinek szérum-koncentrációját. Az emuhús ugyanakkor kulináris szempontból is igen értékes, könnyen elkészíthetõ, számos ételféleség alapjául szolgálhat, a hagyományos magyaros ízektõl egészen a nemzetközi konyha ízvilágáig, hiszen a deponált zsírféleségek kivétel nélkül az izomrostok közé épülnek be, s ez a húst megfelelõen porhanyóssá, könnyen süthetõvé, illetve fõzhetõvé teszi.